2012. február 28., kedd

American Saturday Night

Tudom, Magyarországon nem igazán népszerű a country zene, de én nagyon szeretem, és ahogy a hétvégén elnéztem sokan vagyunk még így ezzel. Férjemmel meghívást kaptunk egy nagyon kedves barátunktól az Országos Linedance és Country Fesztiválra. Ő és egy barátja az idén negyedik alkalommal szervezték meg ezt a rendezvényt, egyre nagyobb sikerrel. Az ország különböző pontjairól - sőt még küldföldről is - érkeztek linedance klubbok, hogy az egynapos show keretében bemutassák tudásukat. Az eseményen több zenekar is fellépett, köztük az Új Bojtorján együttes. Az ő zenéjük nagyon kedves nekem, hiszen ezen nőttem fel, és azon szerencsés helyzetben vagyok, hogy korábban a zenekar vezetőjét, Pomázi Zoltánt személyesen is megismerhettem.
Az este során - hirtelen ötlettől vezérelve - készült néhány fotó a barátainkról, igaz csak mobil telefonnal. Gondoltam elküldöm nekik, de a minőség hagyott némi kívánnivalót maga után, ezért kaptak egy kis "tuningot". :)

Credits: SussieM; Lorei Davison; képek: internet + saját

Köszi Gábor, Csaba és Zoli! :)  ...és Brent, hogy elvittél oda ;)


The country music is not too popular in Hungary, but I really like it and looking at the people - who came to the event in the weekend - I am not the only one. My husband and I got an invitation to the "Országos Linedance és Country Fesztivál" from our friend. He and his friend organized this event for the fourth year in a row. It was a one-day show where the linedance clubs showed their performances. There were a couple of Hungarian bands who played country music, my favourite was "Új Bojtorján". I grew up listening to their music, and I am in that lucky situation that I know the leader of the band (Zoltán Pomázi) personally.
During the night some pictures were taken of our friends by a cell phone. I wanted to send them but I wasn't really satisfied with the quality, so I put some design around the pictures.

Thank you Gábor, Csaba and Zoli! :)  ...and Brent that you took me there ;)



Give Five újratöltve/ Give Five Reloaded

Cewe heti kihívás 143.: készíts oldalt a "Give Five" készletek felhasználásával. Gyönyörű minik készültek, és én már a kicsomagolások során eldöntöttem, hogy ha törik, ha szakad mindenképpen fel szeretném használni Krysty elemeit. A probléma csak az volt, hogy még nagyon sok más olyan elem is volt, ami nagyon-nagyon tetszett, de valahogy nem passzoltak az alap koncepcióba. Oké gondoltam - naívan-, majd csinálok két oldalt, és akkor tuti minden kedvencet fel fogok tudni használni. Igen ám, de az időhiány közbeszólt...
Elkezdtem egy oldalt, melynél félúton elakadtam, valahogy nagyon üresnek éreztem, majd jött egy isteni szikra, újratervezés, és a félig kész oldalt beépítettem egy másikba, ahova már be tudtam csempészni a többi favoritomat is.

Credits: Eszter (beszteri); Krysty; Bóbita; Krisssz;
Yantra-art (Krisz1972); Rzoe


Weekly challenge at Cewe: Create a page using the "Give Five" minikits. There are so many beautiful kits and I decided at the very first time that I wanted to use Krysty's elements. The little problem was that there were more kits what included nice items and I really wanted to put those ones on the page, too, but they just didn't fit to the concept. Started to work on a page but stopped at the middle, I felt that somehow it was a little empty. I was sitting in front of the computer wondering, then suddenly another idea came..., re-planned the layout..., and I put the half-finished page into a new one, where I could use my other favourite elements, too. Hurray!!! :)



2012. február 19., vasárnap

Give 5 - Freebie Time

Nem is olyan rég, volt egyszer egy kihívás Bubu ötlete alapján a Cewe oldalon, mely a "Give Five" nevet kapta. 

Bubu így írta le a feladatot:
"Az első körben: készíts 5 alkotó elemből álló mini kitet egy adott témában! Lehet benne 1. háttér, 2. wordart, alpha, font, 3. brush, maszk, 4. elemek, 5. QP, template, kinek mi ízlik, de csak max, 5db.
A második forduló: Készíts oldalt azzal a készlettel, amit Mr. Random sorsolt neked!"
Mindenki lázas munkába kezdett, és várta a nagy sorsolást, hogy kinek a készletét használhatja. Elkészültek a minikit-ek, lezajlott a sorsolás, és megindult a titkos csere-bere.



Most eljött az idő, hogy Ti is részesei lehessetek az összes készletnek, az összesített galériát a letöltési linkekkel ITT találjátok.

Az én részemet pedig innen tölthetitek le:

LETÖLTÉS / DOWNLOAD

Bevallom voltak favoritjaim, akiknek nagyon szívesen dolgoztam volna a készleteivel, és abban a szerencsében részesültem, hogy közülük sorsolt nekem Mr. Random. Így Giny csodás munkáját használhattam első " Give Five"-os oldalam elkészítésénél.  Köszönöm Giny!

Credit: Giny - Give_Five

Jó töltögetést mindenkinek!

----------------------

Not too long ago there was a weekly challenge on the Cewe site called "Give Five".
It was Bubu's idea and the tasks were:
First round: make a minikit with 5 items fitting to a certain theme, which was Spring. It could contain: 
1) paper(s); 
2) wordart, alpha, font; 
3) brush, mask; 
4) element(s) 
5) QP, template 
anything you want but there could only be a maximum of 5 items.
Second round: make a page with that kit that Mr. Random drew for you.
Everybody started to work, we were waiting for the lottery to see whose kit we could use.


Now it is time to share these minikits with you. You can find all of the kit previews with the download links HERE.

You can download my part by clicking on the download link under my kit preview.

Thank you for visiting.




2012. február 18., szombat

Vendégségbe mentem

Azon megtiszteltetés ért, hogy vendégeskedhetem Beedee CT-jében. Ez az első ilyen próbálkozásom, és nagyon örülök, hogy Bee lehetőséget adott nekem is.
Mivel most jelentetett meg egy szuper template csomagot, máris belevetettem magam a munkába, és két oldalt is készítettem, két különböző templattel.
(a második esetben Krisssz-szel nagyon egyre járt az agyunk, de biztosíthatok mindenkit, hogy függetlenül, minden egyeztetés, és leskelődés nélkül készült az oldal ;) nem csoda, végül is ő az egyik a tanárom és mentorom :))

Az első:
Credits: BeeDeesign: Layered template_vol.1.;
My_Favourite_Calendar; A_New_Year

és a második:
Credits: BeeDeesign: Layered template_vol.1.;
A_new_year
All_You_Need_Is_Love

És az előnézeti képe a template csomagnak:


Kapható a Scrapinsider és a DDR boltokban.



Beedee - All You Need Is Love

Beedee megajándékozott csodálatos készletével, az All You Need Is Love-val. Az alap koncepció a szerelem, de valahogy nekem nincsenek ebben a témában aktuális képeim, így kissé kibővítettem a témakört, és ennek megfelelően kicsit újraértelmeztem a készletet.

Credit: Beedeesign_ All You Need Is Love

Imádom ezt a kit-et!
Aki esetleg még nem szerezte volna be, ne hezitáljon, és kukkantson be ide (Scrapinsider) vagy ide (DDR).

Köszönöm Bee!


2012. február 16., csütörtök

Az imádott cica

Skyler imádja a Minimaxos cicát (na meg a kutyát is, de mégis csak a cica a kedvenc). Mindig lesnünk kell, hol "lépnek fel", mert akkor azonnal meg kell őket látogassuk. Általában a Camponába kell elzarándokoljunk miattuk, ott csak az a baj, hogy mindig nagyon sok a gyerek, és nem tudok róla és Skylerről egy normális fotót csinálni, úgy, hogy más család személyiségi jogat meg ne sértsem. :)
Karácsony előtt azonban az Europeum bevásárlóközpontban is tiszteletüket tették, mely ideális helynek bizonyult a fotózkodáshoz. Így készült az alap kép. A háttér viszont nem igazán tetszett, így varázsoltam köré egy mesevilágot. Megmutattam Sky-nak, melyre ő azt mondta "Anya így jó!"

Credit: Lorie Davison

Kicsit aktuális, kicsit nem

A Cewe blog 141.heti kihívásának feladata a következő volt: "Az év legnagyobb meglepetése". Sokáig gondolkodtam rajta, mit is örökítsek meg, de egy téma valahogy csak nem hagyott nyugodni, még pedig a közelgő születésnapom. Ez az alkalom abból a tekintetből is mérföldkő, hogy újabb "X"-et lépek át, és valahogy most nagyon nehezen barátkozotam meg az évek számával. No de nézzük pozitívan a dolgokat, suhanjunk át a puszta tények felett, és fordítsuk fejünket a nap felé. :)
Végül elkészítettem a terápiás oldalamat, ami sokat segített. Akartam hozzá csinálni egy meglepődött, kissé rémült arcos fényképet. Először próbálkoztam a tükör előtt, hát nem lett igazán jó. Aztán a gépet odaadtam a 2,5 éves kislányom kezébe, azzal a kéréssel, hogy "csinálj már a mamiról egy képet". :) Nagyon lelkes volt, csak az volt a baj, hogy én nem nagyon szerepeltem a fotókon. :) Utolsó mentsváram a könyvespolc volt, ahova feltettem a gépet, önkioldóra állítottam, és megpróbáltam pózolni. Na így született meg a középső, színes kép.

Credits: Anna Aspnes; Kimla Designs

  Happy end: már jól vagyok, és van élet a 4.x után is! :))))



2012. február 15., szerda

Cewe - Videoscrap

Először vettem részt videoscrappelésben a Cewe oldalon. Na jó, ez azért egy kicsit túlzás, hiszen csak a háttérből, "surranópályán", a fórumon keresztül követtem a feladatokat, ugyanis a technika szövetkezett ellenem, és valami furmányos módon a gépemnek már jó ideje nincs hangja, és hiába állítottam már be mindent a vezérlőpulton keresztül, csak nem akar megszólalni (ehhez már "doktor bácsi" kell :)). Ezért hiába is szerettem volna élőben hallgatni az eseményeket, maximum el tudtam volna mutogatni az aktuális mondandómat, és ez - lássuk be - kicsit nehezítette volna a munkát.
Mindenesetre elsőre így is nagyon élveztem, leszámítva azt, hogy a gyermek csak nezen aludt el, de legalább hamar felkelt (kb. 10 perc alvás után).  Beüllt az ölembe és folyamatosan osztotta velem a véleményét "anya jó lesz úgy", meg "Ne, ne! Ne azt" és hasonlók. A végére csak elfáradt, így sikerült nyugalomban, saját elképzelésemnek megfelelően befejezni az oldalt. :)
Ilyen lett:
Credit: Anna Aspnes




Remélhetőleg, sikerül meggyógyítani a gépem, és legközelebb már én is teljes értékű résztvevője lehetek a játéknak.