2012. május 21., hétfő

Fotókönyv sablon/ Photobook Template

Nyakunkon a nyár, a nyaralás, elő a fényképezőgépekkel, tessék megörökíteni minden pilllanatot. És, ha már megvannak a képeink, rendezzük őket el szépen albumba. Ehhez nyújtanak segítséget BeeDee legújabb fotókönyv sablonjai, mellyel játszi könnyedséggel alkothatunk szebbnél szebb oldalakat. Már kapható a ZigZag Scrap botjában. Ki ne hagyd!!

The summer and the holiday season are coming, so get your camera, and take as many pictures as you can. And if you already have the pictures let's create nice pages with them. The easiest way to do this to use Beedee's newest photobook templates. You can buy them at ZigZag Scrap shop.

Az előnézeti képe a csomagnak/ Here is the preview:



Én sem bírtam ellenállni, és készítettem egy oldalt/ I used one of the templates on this page:

Credits: Beedeesign - Photobook Template Vol.1; All You Need is Love; Clean & Simple;
képek: Deviantart - FotografiaVideo; pohh31180; jolienvdb; papaleguas




2012. május 19., szombat

Scrap Online - Videoscrap

Tegnap megint videoscrappelés volt. Nagyon igyekeztem a délutáni családlátogatással, hogy odaérjek a játék kezdetére. Aztán mire eljött az idő, én még nagyon szedett-vedett állapotban voltam, semmi sem volt előkészítve, így gondoltam kihagyom. Benéztem a Facebookra, hogy történt-e valami érdekes, míg távol voltam, és abban a pillanatban jött egy üzenet Gólyától, hogy nem csatlakozom-e hozzájuk a videoscrapre. Persze, hogy nem tudtam nemet mondani, sőt életemben először tényleg teljes értékű játékosként vettem részt, Skype-on. Eddig is nagyon szerettem ezt a játékot, de azért így még jobban élveztem az egészet.
A"karmester" Gólya volt, aki nagyon jó kis oldalt talált a "lift"-elésre, bár egy-két pontját a feladatnak máshogy értelmeztem.

Yesterday was a videoscrap day again. I tried to get "there" on time, but I couldn't get ready properly, so I decided that I would miss it this time. Opened my Facebook profile and right then a message came with an invitation to join in the game. I couldn't say no. It was the first time when I followed the intructions on Skype (instead of forum page) and I loved it. The hostess was "Gólya" again, who picked a very nice page for "lifting".

Az eredeti oldal/ original page:



És ahogy én értelmeztem a feladatot/ and my solution:

Credits: Mörjike; BeeDee; Ericazwart; Lilas design


Köszönöm a játékot, Timi! Nagyon tetszett. :)





Amikor esik az eső.../ Everytime that it rains...

...mit is csinálnák mást, mint scrappelnénk. :)
A rossz idő arra késztette Krissszt, hogy a Cewe 154. heti kihívásának a témája legyen az eső. Ennek nagyon örültem, hiszen egy csomó olyan készletet vásároltam már, ami ezt a témakört öleli fel, és még sosem készítettem velük oldalt. Sőt, Eagleszem egyik oldalán láttam egy csodálatos megoldást víz felületre, melyről kiderült, hogy egy Photoshop plugin segítségével könnyen elkészíthető. Persze, hogy kellett nekem, így rákerestem és le is töltöttem.
Kis kitérő... Korábban vettünk Skylernek egy esőkabátot és gumicsízmát. Minden nap fel akarta venni őket, annak ellenére, hogy hétágra sütött a nap, és majdnem 30 fok volt. Alig várta, hogy essen végre az eső. Aztán "végre" beköszöntött a rossz idő. Tán ilyen gyorsan még sosem készült el reggel az öltözködéssel, mint aznap. Az utcán keresztül ment az összes pocsolyán, ugrált bennük, mindezt addig csinálta, míg bele nem esett. Anya persze mit csinál ilyenkor...? Összenyalábolja a gyereket, majd elő a fényképezőgép, "Nézz anyára, Kicsim!", és már készül is a kép az utókornak. Szegénynek még a hajáról és az arcáról is folyt a víz. (Ugyan nem ezt a képet használtam a kihívásra készített oldalamon, de azért megmutatom.)

...what else could we do? ...it's scrap time!
Weather wasn't too nice on those days, so Krisssz decided that the topic of the weekly challenge would be the rain. I was so happy, because I bought a lot of digital kits before - that were about rain -, but I had never used them. And I saw a nice "water-making" solution on one of Eagleszem's layout, and she told me that it was made by a Photoshop plugin. Of course I wanted it :)
An earlier story: We bought a raincoat and a pair of rubber boots for Sky a couple days earlier. She wanted to put them on everyday though the weather was sunny and warm. She was waiting for the rainy days impatiently. One day when it rained, she put her clothes on as fast as she never did before, and she was ready to go. She went across every puddle in the street, jumping in the middle of them till she fell into the puddle. And what does a mother do this time? ...I lifted her up, took out the camera, "Look at Mommy, please!", and took a picture. Even her hair and face were wet. Poor little girl :) (Finally it wasn't the picture what I used on my layout, but I show you.)



Visszatérve a kihívás témájához, az esőről nekem legelőször egy Barney dal jut mindig az eszembe (If All The Raindrops.)  Video itt megnézhető.

Back to the weekly challenge, when I hear "rain" the first thing that pops up in my mind is a Barney song, called "If All The Raindrops". Here is the video.



És erről beugrott egy kép, amit Sky-ról csináltam, pontosan ehhez a dalhoz illett, már csak egy kis körítést kellett hozzá pakolászni. Végül elkészült az oldalam:

I knew that I had a perfect picture for this song, just had to create the surroundings.

Credits: Cali Designs; Lorie; Cryztalrain: vizes ecset




2012. május 7., hétfő

Anyák napja/ Mother's Day

Már régóta gondolkodtam azon, hogy valamelyik jeles családi ünnepre kéne csináljak valami, a megszokott üdvözlőlaptól eltérő ajándékot.
Már kiskoromban is imádtam, és még most is csodálattal tudom nézegetni a térbeli mesekönyveket, tudjátok, amikor az adott oldal egy-két részlete a kihajtás során kiemelkedik. Na, ez volt az alapja az elképzelésemnek, igaz, elsőre igyekeztem nem túl bonyolult dolgot kitalálni, és még így is a kivitelezéssel jól elszöszögtem.
(Korábban ugyan csináltam már egy szórólapot egy cégnek, ahol szintén igyekeztem eltérni az átlagostól, de az egy egyszerűsített verzió volt. Itt megnézeted.)

Tudtam, hogy az alapot mindnképpen félbe kell majd hajtani, és ahhoz, hogy tartása is legyen majd, és kívülről se legyen csúnya, még egy hátoldalt is kell majd készítenem, és végül ezt a két lapot kell összeragasztanom. Elővettem Skyler egyik térbeli mesekönyvét, hogy valami fogalmam legyen arról, hogy szokták a képeket elhelyezni (arányok, méretek, pozíció), ezeket kivágni és meghajtani.
Először megszerkesztettem az oldalt, kinyomtattam, majd el kezdtem modellezni. Első nekifutásra ott is lett hajtás, ahol nem kellett volna, és az összehajtott lapból a fejem is igen csak kilógott. Átvariáltam, újból nyomtatás, vágás, hajtogatás, már javult a helyzet, de még mindig nem volt tökéletes. Itt jött viszont az a probléma, hogy már nem volt több időm a szerkesztésre (ügyesen az utolsó előtti napon kezdtem el csinálni :)), hiszen még ki kellett nyomtatnom, vágnom és össze kellett ragasztanom az oldalakat.
Ez lett a végleges forma, de szerencsére így is mindenki "lefeküdt" a meglepetéstől és a csodálkozástól. :)

I had been thinking for a while about that I should make something unusual card for a family celebration.
I always loved pop-up books, so I wanted to make something like that, but a not too difficult one.
(earlier I designed a flyer for a company what had some pop-up feeling, as well. You can look at it here.)

I knew that I had to fold a paper into half, and stick it to another paper to make it thicker and be able to put a design on the outside, too. So, I took one of Skyler's pop-up book to take a closer look how to edit, fold and cut these kind of pages.
First I edited the inside and the outside pages, then I printed them out and started the cutting and folding parts of the procedure. For the first time my head seemed too big, because after I folded the page into half, my head still sticked out. Went back to the computer to re-edit the picture. It got better but it wasn't perfect, yet. Unfortunately I didn't have more time to "play" with it (I started to make this card just one da before the celebration :)), so that was the final card. Everybody loved it!


Így néz ki szétnyitva/ This how it looks like when it's opened:


Másik oldalról/ from the other side:


Az eleje összecsukva/ The front when it's closed:


és a hátulja/ and the back:



Két fajta vers került rá, egyik a mamának, másik pedig a dédinek.

Vers Anyának (internetről)
(megjegyzés: a "nagyanyókám" szót tudom, hogy utálná, még szóban is, nemhogy írásban, így azt átköltöttem "Anya/ Mama"-ra :))

Édes-Kedves Anya/ Mama!
Anyák napja van ma!
Olyan jó, hogy Anyukámnak
is van Édesanyja!

Reggel mikor felébredtem
az jutott eszembe,
anyák napján legyen virág
mind a két kezemben.

Egyik csokrot neked szedtem,
odakünn a réten,
Te is sokat fáradoztál
évek óta értem.

Kimostad a ruhácskámat,
fésülted a hajamat,
jóságodat felsorolni
kevés lenne ez a nap.

Köszönöm, hogy olyan sokat
fáradoztál értem,
és hogy az én jó anyámat
felnevelted nékem.


Ez meg az én egyik kedvencem (remélem, Skyler is így érez majd...):
This is one of my favourite poems for Mother's Day, please forgive me that I didn't translate it to English.

Mentovics Éva: Az én anyukám

Szemed tükre mint a gyémánt,
úgy tündököl, úgy ragyog…
elmondtad már milliószor:
legszebb kincsed én vagyok.

Mesét mondasz lefekvéskor,
simogatsz, ha felkelek,
s hogyha néha úgy visítok,
hogy az ég is megremeg,

Kifürkészed, mi a gondom,
megtörlöd a szememet,
hiszen tudod, mindent megold
az anyai szeretet.

Elnézted, ha céklalével
pacáztam az ebédnél,
s éjjel, hogyha lázas voltam,
borogattál, meséltél.

Ápolgattál, pátyolgattál,
így telt sorra napra nap…
most már tudom, hogy az anyák
éjszaka sem alszanak.

Te vagy az én őrangyalom,
hogyha hívlak nem késel.
Tudod anyu, úgy szeretlek…
nem mondhatom elégszer


És legvégül, de nem utolsó sorban, Skyler ezt tanulta a bölcsiben, és mondta el nekem.
This is the poem that Skyler studied in the nursery for Mother's Day. (I'll try to translate it but do not ask me to make rhymes, please :))

Az én szívem kis óra
szeretet a rugója
mindig csak azt ketyegi
Édesanyát szereti.


My heart is a little clock
Love is its string
it's always ticking
I love you Mommy.

Könnyeimmel küzködtem, annyira aranyos volt.
Egyébként pontosan ma 15.31-kor lesz 3 éves! Boldog Születésnapot, Kicsim!!!

She was so sweet, I had hard times to keep my tears inside.
By the way, She will be 3 years old today, at 15.31 Local time (Budapest)! Happy Birthday my Prescious Little One!!!



2012. május 4., péntek

Na kinek van új készlete?.../ Guess who has a new kit?

...hát, Beedeenek!!!  A készlet neve Clean & Simple. Imádom a színeit és a letisztultságát.
És ami még jó hír, hogy most hatalmas kedvezménnyel vásárolható meg a ZigZag boltjában.

...that's Beedee!!! The name of the kit is Clean & Simple. I love its colors!
And the good news is that there is sale for the kit at ZigZag Scrap.


Egy kis inspiráció az én részemről/ a little inspiration from me:



És még egy fantasztikus hír: a hónap kiemelt tervezője Beedee, a Scrapinsider-nél. Ha elolvasod a vele készült riportot, egy kupont találhatsz benne, mellyel egész hónapban 40%-os kedvezménnyel vásárolhatsz a boltjában. Na mi ez, ha nem fantasztikus?! :)

Another amazing news: Beedee is in the spotlight at Scrapinsider. If you read the interview with her you can find a coupon there. This coupon gives you 40% discount for all her kits in May. Isn't it FANTASTIC?!



2012. május 2., szerda

Egy éve már... Sandra L. Cann emlékére/ It's been a year... In Loving Memory of Sandra L. Cann

Május 1-én volt pont egy éve, hogy férjem anyukája hosszú betegség után eltávozott. (nagyon nem szeretem az "anyós" szót, így inkább az említett megnevezést használom)
Majdnem egy évig küzdött a kórral, fantasztikus kitartással és erővel harcolt ellene, sohasem mutatta ki kétségbeesését a szeretteinek, és szinte az utolsó pillanatig megőrizte jó kedélyét és hitét. Azonban hiába volt a reménybe vetett hit, ez a harc egy éve véget ért.
Négy gyermeke volt, tőlük pedig nyolc unokája született. Köztük a legkisebb, az én lányom. Személyesen csak egyszer találkozhattak, hiszen ő amerikai volt, mi pedig Magyarországon élünk. Skyler másfél éves volt, amikor meglátogattuk őt Floridában, ekkor már tudtuk, hogy nagy a baj, de még mindenki hitt benne, hogy legyőzheti a kórt. Az a tudat, hogy legalább egyszer láthatta és megölelhette a legkisebb unokáját, azért valamennyire megnyugtat.
Nana egyik unokája, Autumn, már régóta táncol, élete első versenyén a táncát Nana emlékének dedikálta. (Erről az eseményről egy kicsit bővebben, egy másik bejegyzésben)
A család megkért, hogy csináljak egy emlékoldalt. Kaptam némi instrukciót arról, hogy mit szeretnének megjeleníteni az oldalon, a többit pedig rám bízták.
Az én képzeletemben ez így jelenik meg, és szeretném, ha ez lenne az én részem a megemlékezésben.

Credits: Eenas Creations; some pictures from the internet;
lyrics: Celine Dion

It's been a year since my husband's mother passed away. She was fighting hard against cancer, with amazing stamina, strength and patience, she never showed anybody how she was feeling, and she always believed that she could get over the disease. Unfortunately this fight was lost May 1st, 2011.
She had four children and eight grandchildren. Out of her grandchildren my daughter is the youngest. They met personally just once, because we are living in Hungary and she was in America. Skyler was one and half years old when we visited her in Florida. By that time we already knew that the problem was huge, but we still believed that she could win against the cancer. Losing her is a big heartache but at the same time, knowing that she could hold her youngest grandchild at least  once, made me happy.
One of Nana's grandchildren, Autumn, has been dancing for a while, and her first dance competition ever was dedicated in memory of her Nana.
The family asked me to make a memorial page, they gave me some instructions of what they wanted to put in the picture. According to their descriptions and my vision, the final picture was this. And I hope that this can be my part of the commemoration, as well.