2012. június 24., vasárnap

Búcsú a Bölcsitöl/ Goodbye Nursery

Kinőttük a bölcsit, így szeptembertől új mérföldkő következik, óvodába megyünk.
Nagyon aranyos gondozónői voltak Sky-nak, így szerettem volna egy maradandó emléket csinálni nekik búcsúzóul. Nem volt egyszerű dolgom, mert egy alkalom kivételével, sohasem engetek be fényképezni. Annyit sikerült elérni, hogy néha beadtam nekik a fényképezőgépet, hogy csináljanak képeket. A másik forrásom egy DVD volt, amit a bölcsődei csoport egy napjáról készítettek, és amelyet meg lehetett vásárolni. Már maga a film sem volt egy HD minőség, de ebből kellett kiszedjek képkockákat, amiket beraktam a könyvbe. Nagyon aggódtam, hogy milyen lesz nyomtatásban, de szerencsére jobb lett, mint gondoltam. Kegészítettem még az oldalakat kis versikékkel, idézetekkel, dalszövegek részleteivel, melyeket az interneten találtam.
(persze a vízjel nem volt benne a nyomtatott példányban, és a nevek sem voltak kitakarva :))

We grew out the nursery, the next milestone is the kindergarden.
I put together a memory book for the teachers of Sky about the group. I never could go in and took pictures except one occasion. So I left the camera there and asked the teachers to take pictures. A DVD was made about one day of the group, but the quality wasn't too good. I didn't have enough pictures so I took out snaphots from the movie. I added some quotes, poems and some songs' lyrics.
(note: of course there weren't watermarks and the names were showed on the tags in the printed version :))

A könyv/ the book:


Érkezett még egy kérés a gondozóktól, hogy nem csinálnék-e valami búcsúkártyát, amit odaadhatnak a búcsúztatón minden gyereknek. Szerették volna, ha lenne rajta valami versike, a névsor, és a gyerekek jele. Persze, hogy segítettem, a végeredmény nagyon tetszett nekik.
(Sky kártyáját mutatom. Majd, hogy meg fog lepődni az átadáson, ugyanis látta, amikor csináltam :))

I was asked to design a card what the teachers can give for each child at the "Goodbye party. I helped them and they really liked the result.
(This is Sky's card)

Ez a külső oldala kiterítve:
The layout of the cover:


Ez pedig a belső oldal kiterítve:
The layout of the inside page:


Rajta voltak még a gyerekek nevei, követve a körök formáját. A két oldalt összeragasztottam és félbe hajtottam, ez adta meg a végső formátumot.
There were the names of the children following the circles' shape. The two pages were sticked together and folded in half.

Credits: (nem fogok már valószínű emlékezni mindenkire, aki kimaradna, attól sűrű elnézését kérem.)
Lorie Davison; Beedee; Shel; Cali Designs; Starlight Designs; Lilas Design; Manu; Anna Aspnes; Natali
2 megjegyzés:

  1. Szuperek lettek, wow, le a kalappal, nem kevés munkád van bennük!!

    VálaszTörlés
  2. Ez tök szuper, aranyos, megható és szépséges... :)

    VálaszTörlés