2012. november 12., hétfő

Fényképes Naptár - a kötelező ajándék

Jó pár éve, amikor először találtam rá a Cewe szerkesztő szoftverére, nagyon megörültem, hogy a fotókönyveken kívül más lehetőségek is vannak személyre szóló ajándékok készítésére, ilyenek például a saját fényképeinkből összeállított naptárak.
Ilyen szolgáltatás ugyan van más cégeknél is, de amiért én a Cewét szeretem, az az, hogy nem feltétlenül kell előre elkészített oldalakat/ design-okat használni, hanem szárnyalhat a fantázánk, és teljesen egyedi elrendezéseket, díszítéseket is megvalósíthatunk.
Tetszik az is, hogy nagyon sok fajta méret és forma közül választhatok, nálunk a jól bevált méret az A3-as.
Ami még nagyon jó a Cewénél, hogy beállítható az, hogy mikortól szeretném kezdeni a naptáram, így nem feltétlenül kell megvárni az év elejét, kezdhetem akár májustól is, a szoftver onnantól kezdi el beállítani az oldalakat az aktuális hónapokkal és napokkal, ezáltal év közben is kitűnő ajándék lehet.

Legelőször csak a szoftver adta lehetőségekkel dolgoztam, és nem készítettem el előre az oldalaimat más szerkesztő programban. Első naptáram húsvéti ajándék volt, ezért is nagyon jó, hogy kezdhettem év közben is a szerkesztést, ez a naptáram májustól áprilisig tartott. A családnak nagyon tetszett, és persze, ahogy közeledett az utolsó oldal már jelezték, hogy várják a folytatást. Nagy nehezen meggyőztem őket arról, hogy a következő januártól indulhasson, és a köztes időre inkább készítek nekik valami áthidaló megoldást. Nagyon megértőek voltak, kivárták :)
Az új naptár lett a karácsonyi ajándék. Így kezdődött az a sorozat, ami már évek óta tart, hogy szinte elvárt dolog, hogy a karácsonyi ajándékok között legyen általam készített falinaptár is.

1-2 korábbi oldal:


Időközben "szerelmbe estem" a fantasy stílusú oldalak készítésével. Ennek hatására aztán jól kitaláltam, hogy idén a naptár is ebben a szellemben fog elkészülni. "Már" egy oldalam meg is van, csak bele kéne húzzak, hogy időben kész legyek vele, mert a család kérdése tuti az lesz (még ha kimondatlanul is, de az arcukról ezt fogom majd leolvasni): na, és hol van a naptár?

Az eddigi egyetlen lapot azért megmutatom:


A nyomtatással sem lesz semmi gond (mindig gyönyörű szép az eredmény), mint írtam, évek óta visszatérő vendég vagyok, és ez idén sem lesz másként. Ahogy elkészült, már rendelem is meg a FOTÓHÁLÓZATon keresztül.

Köszi, hogy erre jártál!Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése