2012. május 19., szombat

Amikor esik az eső.../ Everytime that it rains...

...mit is csinálnák mást, mint scrappelnénk. :)
A rossz idő arra késztette Krissszt, hogy a Cewe 154. heti kihívásának a témája legyen az eső. Ennek nagyon örültem, hiszen egy csomó olyan készletet vásároltam már, ami ezt a témakört öleli fel, és még sosem készítettem velük oldalt. Sőt, Eagleszem egyik oldalán láttam egy csodálatos megoldást víz felületre, melyről kiderült, hogy egy Photoshop plugin segítségével könnyen elkészíthető. Persze, hogy kellett nekem, így rákerestem és le is töltöttem.
Kis kitérő... Korábban vettünk Skylernek egy esőkabátot és gumicsízmát. Minden nap fel akarta venni őket, annak ellenére, hogy hétágra sütött a nap, és majdnem 30 fok volt. Alig várta, hogy essen végre az eső. Aztán "végre" beköszöntött a rossz idő. Tán ilyen gyorsan még sosem készült el reggel az öltözködéssel, mint aznap. Az utcán keresztül ment az összes pocsolyán, ugrált bennük, mindezt addig csinálta, míg bele nem esett. Anya persze mit csinál ilyenkor...? Összenyalábolja a gyereket, majd elő a fényképezőgép, "Nézz anyára, Kicsim!", és már készül is a kép az utókornak. Szegénynek még a hajáról és az arcáról is folyt a víz. (Ugyan nem ezt a képet használtam a kihívásra készített oldalamon, de azért megmutatom.)

...what else could we do? ...it's scrap time!
Weather wasn't too nice on those days, so Krisssz decided that the topic of the weekly challenge would be the rain. I was so happy, because I bought a lot of digital kits before - that were about rain -, but I had never used them. And I saw a nice "water-making" solution on one of Eagleszem's layout, and she told me that it was made by a Photoshop plugin. Of course I wanted it :)
An earlier story: We bought a raincoat and a pair of rubber boots for Sky a couple days earlier. She wanted to put them on everyday though the weather was sunny and warm. She was waiting for the rainy days impatiently. One day when it rained, she put her clothes on as fast as she never did before, and she was ready to go. She went across every puddle in the street, jumping in the middle of them till she fell into the puddle. And what does a mother do this time? ...I lifted her up, took out the camera, "Look at Mommy, please!", and took a picture. Even her hair and face were wet. Poor little girl :) (Finally it wasn't the picture what I used on my layout, but I show you.)



Visszatérve a kihívás témájához, az esőről nekem legelőször egy Barney dal jut mindig az eszembe (If All The Raindrops.)  Video itt megnézhető.

Back to the weekly challenge, when I hear "rain" the first thing that pops up in my mind is a Barney song, called "If All The Raindrops". Here is the video.



És erről beugrott egy kép, amit Sky-ról csináltam, pontosan ehhez a dalhoz illett, már csak egy kis körítést kellett hozzá pakolászni. Végül elkészült az oldalam:

I knew that I had a perfect picture for this song, just had to create the surroundings.

Credits: Cali Designs; Lorie; Cryztalrain: vizes ecset




2 megjegyzés: